2023-04-29

kWatt har nu varit aktiv #laddopperatör i lite mer än 1år.. Vi är väldigt glada över att vara med och förbättra #svenskinfrastruktur genom #grönomställning. Vägen hit har varit slingrig och smal, men nu ser vi motorvägen i horisonten.

Ungefär så här har resan varit för 3 Kirunagrabbar, en Pitebo från Boden och Jens från Kalix! (Självklart ungefär 20personer till som varit viktiga i projekten och kommer vara det framåt också.)

När vi för ca 2,5år sedan började planera för detta så visste vi att det skulle finnas #utmaningar , men vi hade inte riktigt koll på vad utmaningarna skulle bestå av.🫣

Vi förväntade oss utmaningar med:

-Ekonomi.

Detta är fortsatt en utmaning, men vi jobbar systematiskt med noggranna kalkyler. Vi är delvis stödfinansierade av Naturvårdsverket, Energimyndigheten och Trafikverket. Stöden räcker en bit, men sedan krävs det en hel del av oss själva. Där har vi haft ett stort stöd av bl.a #SparbankenNord och #Almi som tror lika mycket som oss på vår affärsmodell och att skapa förutsättningar för människorna i #Norrbotten att välja elbil.

-Mark och marksamarbeten.

Detta har gått bra och vi har väldigt fina #partners som vi arrenderar mark av. Ett speciellt tack till #CoopNorrbotten och Peter Fjällborg, Eva Pettersson och Fredrik Thyselius som valt oss som samarbetspartner, det värmer mycket när vi som liten men lokal operatör får förtroendet.

-Elnät.

Detta är en en utmaning men långt mycket mindre än vad vi förväntade oss. Alla #nätägare vi har #samarbeten med är professionella och gör det lilla extra för att få det att fungera. FlexConnect i Riksgränsen där vi #samarbetar med #Vattenfall är ett bra exempel.

-Kompetens.

Att det finns människor som kan så mycket om #laddning av #elbilar , #mjukvara , #hårdvara , #system, styrning, planering och etablering kunde man aldrig tro! Jens Andersson hos oss på #kWatt är limmet som fått alla bitar att fastna. Men även Hans på #Vourity har knutit upp många knutar som funnits i magtrakten. Vourity är ett svenskt tech/finans företag som hjälpte oss när våra dåvarande #betalsystem skapade oreda där ute hos våra kunder och hos oss.

Vår största #utmaning har handlat om mjukvara. Ettor och nollor! Fram tills vi startade samarbetet med Vourity - betalsystem så kunde vi inte erbjuda kvitto på ett enkelt sätt för laddningen, vi kunde inte presentera pris/kWh och reservationsbeloppen kunde ligga låsta i upp till 14dagar. Detta ber vi om ursäkt för!

De största förbättringarna är nu att du som kund kan välja att betala med "blipp" typ ApplePay/Googlepay, men även vanlig kortbetalning och Swish. Kvitto får du nu skickat till dig, priset/kWh står i betalterminalen och eventuella reservationer ligger i snitt 1dag.

Vi är långt ifrån färdiga med #utvecklingen för att du som kund skall ha den bästa upplevelsen hos oss.

Vi har idag 6st #superchargers på plats och 1st semi-snabb laddare (40kW). Men redan detta år bygger vi ut vårt #nätverk med ytterligare 9st stationer till i Norrbotten och 2024 5st stationer till. I vårt arbete framåt kommer vi att jobba med stationer från #Kempower.

Vi väljer det samarbetet efter att ha provkört mjukvaran mellan kWatt, Vourity och Kempower i 9 månader med väldigt lyckat resultat. 🙌🏻

Tack för att ni läst hela vägen hit 🙏🏻. Hoppas vi ses vid en kWatt laddare vid något tillfälle.


2022-12-08

Priset på el är skyhögt även på elområde SE1. Därför har kWatt infört ny prisbild för #snabbladdning för dig som laddar i Kiruna. På vår laddare på stora Coop i Kiruna har vi sänkt priset till 5kr/kWh, så länge elpriset är så högt att man vill undvika hemmaladdning . Vi hoppas detta kan hjälpa dig som kör elbil. 


2022-10-16

Vi har precis gjort färdigt med Eric om tjänsten som #Affärsutvecklare hos oss!
Eric har jobbat som elektriker många år med stor erfarenhet och kommer senast från ett försäljningsjobb inom verktyg och industri. Med andra ord som klippt och skuren för uppdraget hos oss på kWatt AB
Varmt välkommen Eric 🙌🏻🙌🏻🙌🏻

2022-08-17

Senaste månaderna har vi jobbat stenhårt med att driftsätta flera stationer runt om i Norrbotten! Glädjande är att vi kan erbjuda snabbladdning i Riksgränsen, Kiruna, Hakkas och Harads just nu.

Etablering av Soppero, Kaunisvaara och Junosuando pågår.


2022-05-04

kWatt har tillsammans med flera olika avdelningar på Vattenfall haft workshops i Riksgränsen. Samtal om möjligheter och utmaningar. Vi är otroligt stolta över att få vara del av ett helt unikt projekt, som på sikt kan bli en ny standard i Sverige. Nu väntar vi bara på att tjälen släpper ur marken, sedan kör vi! 


2022-04-05

22kW laddboxarna i Harads fungerar som vanligt. Tack för tålamodet.2022-03-27

Tyvärr ligger våra 22kW laddare nere i Harads. Vi väntar på nya komponenter. Vi meddelar så snart dem är i drift! (Vår 180kW Snabbladdare är i drift som vanligt.)


2022-03-23

Idag har vi fantastiska nyheter för #Norrbotten . Peter Fjällborg VD på Coop Norrbotten och Anders Svonni hos oss på kWatt har tecknat avtal om etablering av ultrasnabba laddare på Coop's #stormarknader runt om i Norrbotten. Det här är en viktig pusselbit i den gröna omställningen. Norrbotten har halkat efter i laddinfrastruktur senaste åren och vi norrbottningar har inte haft bra möjlighet att välja fossilfri och koldioxidfri mobilitet. Det Coop Norrbotten och kWatt gör tillsammans kommande år skapar förutsättningar för fler att välja elbil. Det är en fantastisk satsning för den gröna omställningen i Norrbotten.